Introductie: Pieter Linders (24) vindt via Teelt & Techniek zijn weg bij Gebr. Raijmakers Kwekerijen

De eerste persoon die op de Step 2 Green blog verschijnt is Pieter Linders (24), voormalig student Techniek & Teelt. Momenteel is deze jongeman full-time als ‘Meewerkend Voorman Teelt’ aan de slag bij Gebroeders Raijmakers Kwekerijen BV. Onlangs nog ontving hij op locatie zijn MBO-diploma. Pieter vertelt ons graag hoe hij in de glastuinbouw beland is.

Aansluiting Opleiding en Baan

“Ondanks dat mijn huidige functie niet één-op-één aansluit bij de opleiding die ik heb gedaan geloof ik dat ik veel aan mijn opleiding heb en nog ga hebben. Momenteel stuur ik vooral het personeel aan en moet ik mijn leidinggevenden kwaliteiten ontwikkelen. Ik moet zorgen dat alles op rolletjes loopt. De Teelt-technische kennis die ik heb vergaard tijdens mijn studie gebruik ik bij het herkennen van ziekten en bij overleg met Teeltmedewerkers en specialisten”

Waarom Tuinbouw?

“Mijn interesse lag altijd bij de teelt van verschillende gewassen. Voordat ik besloot stage te gaan lopen bij Gebroeders Raijmakers Kwekerijen wilde ik eigenlijk liever in de plantenteelt blijven. Mijn leraar wees me erop toch eens te gaan kijken en daar ben ik hem nu dankbaar voor. Het werk spreekt me aan en ik heb het erg naar mijn zin. Daarnaast was ik al enigszins bekend met het werk in de kassen. Mijn eerste vakantiebaantje was in een glastuinbouwbedrijf."

Mijn toekomst in de glastuinbouw

"Dat is natuurlijk moeilijk in te schatten, maar momenteel is er nog erg veel ruimte voor ontwikkeling. Met name op het gebied van leidinggeven, maar ook wil ik de verschillende werkzaamheden nog beter onder de knie krijgen. Hopelijk kan dat de komende jaren nog hier en wie weet begin ik later wel mijn eigen tuinbouwbedrijf."

Binnenkort verschijnt Pieter weer op de blog en vertelt hij jullie wat meer over hoe zijn dag in de kas er ongeveer uit ziet. Hou het in de gaten!