Beroepen

Er zijn zeer veel beroepen in de glastuinbouw. De functies oogstmedewerker of gewasmedewerker zijn over het algemeen wel bekend. Maar heb jij ook eens gedacht aan teeltspecialist, klimaatdeskundige, onderhoudsmonteur, logistiek manager of personeelszaken?

Teelt, Klimaat & Energie

Heb je er al eens over nagedacht hoe die planten in de winter toch vruchten kunnen produceren? En waarom licht zo belangrijk is voor die plant? Al die vragen kun jij beantwoorden als teeltmanager. Als teeltmanager beheers je het totale klimaat in de kas. Jij bepaalt de weers-invloeden in de kas zoals: de temperatuur, het licht/donker ritme van de plant, of de periode wanneer de plant water en voeding krijgt.  Je vindt het een uitdaging om zowel een hoge productie, een lage energierekening als een goed kwalitatief product te realiseren. Als teeltmanager heb je dus aardig wat groene vingers en kennis nodig! Samen met de modernste technologie kun je alle processen precies sturen en zorg je voor een optimaal klimaat in de kas!

Logistiek & Techniek

Het zijn zeker niet alleen de planten die een modern glastuinbouwbedrijf nodig heeft. Een goed logistiek management is zeker zo belangrijk! Jij bedenkt als logistiekmanager hoe bijvoorbeeld de tomaten of  komkommers het beste en het snelste de kas uit komen, om vervolgens verpakt te kunnen worden. Maar ook de machines moeten hierbij optimaal werken. Jij kunt deze processen beheersen en aanpassen wanneer jij dat wilt. Kortom: een enorme uitdaging met de ultieme combinatie tussen techniek en groen!

Personeel & Organisatie

Ga je graag met mensen om en vind je het een uitdaging om met jouw team te zorgen voor een goed product. Vind je het gewoon leuk om veel te communiceren in je toekomstige baan? Ben je daadkrachtig, nauwkeurig en enthousiast, dan ziet de glastuinbouw jou graag terug als een personeelsmanager. Er zijn altijd veel mensen aan het werk in de glastuinbouw, deze mensen moeten hier elke dag plezier in hebben. Het is jouw taak om deze mensen het juiste werk te laten doen, op de juiste plek en in een geschikte tijd. Een kans om met mensen en groen tegelijk te werken? De glastuinbouw kan het je bieden!

Marketing & Sales

Zonder klant geen product! Mensen die in de Marketing & Sales werkzaam zijn, weten het als geen ander: de klant is het belangrijkste, de klant is koning. Zonder klant heeft de organisatie immers geen bestaansrecht. Daarom moet elke dag en elk moment weer bewezen worden wat de toegevoegde waarde is van de organisatie, van de producten van de organisatie en van de mensen die samen de organisatie vormen. Als Marketing Manager ben je altijd op zoek naar nieuwe manieren om behoeftes van klanten te bevredigen en producten aan de man te brengen. Een Sales Manager is verantwoordelijk voor de verkoop van producten en diensten en geeft leiding aan een team van verkopers / vertegenwoordigers. Beide afdelingen werken zeer nauw samen.