Ervaringen

Westburg BV te Grubbenvorst

"Westburg BV is een innovatief bedrijf waar continue aan de toekomst wordt gedacht, het staat open voor stagiaires en betrekt deze goed in het bedrijf. Het is een bedrijf van deze tijd, en dat maakt het aantrekkelijk om als jongere hier stage te lopen."

Frank Eijking, HBO-stagiaire HAS-Hogeschool (1e leerjaar), opleiding Tuinbouw & Akkerbouw

 

Greenco te Someren

"De tuinbouw is een dynamische sector waar vol op kansen liggen om je te ontwikkelen als student. De regio rond Someren en Asten staat vol met glastuinbouw en gerelateerde bedrijven waar veel te zien is als student. De variëteit aan stages is groot en de meeste bedrijven in de buurt ontvangen je met open armen om je te begeleiden. De stages staan niet in het teken van alleen werken en meekijken maar ook zelf op onderzoek uitgaan staat hoog in het vaandel en wordt volop gestimuleerd, hier krijg je dan ook echt ruimte voor. Wanneer je afgestudeerd bent heb je in deze sector veel zekerheid van een baan in een van de topsectoren van Nederland. De sector zit vol innovaties en Nederland is voorloper in de wereld op dit gebied."

Stefan Lammers, MBO-stagiaire Helicon / De Groene Campus (4e leerjaar), opleiding Boom & Sierteelt

 

Gipmans Planten te Venlo

"Bij Gipmans heb ik hele praktische en functionele zaken geleerd, zoals het meten van EC en PH. Ook hoe je klimaatinstellingen en registratiesystemen kunt gebruiken om van te leren. Daarnaast is het minstens zo goed voor me geweest om in de dagelijkse praktijk te kijken naar hoe je omgaat met inzet, verantwoordelijkheid en de omgang met collega’s. Afspraak is afspraak en goed luisteren naar wat er ‘speelt’ om je heen. Van deze competenties ga ik in de toekomst nog veel profijt hebben."

Juul Hoeijmakers, MBO-stagiaire Citaverde (3e leerjaar), opleiding Greenport Production